Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

VERKIEZINGEN – NAWERKING


23-11-2023

Het is een gure dag in het land waarin we vandaag wakker worden. De verkiezingsuitslag is een bittere pil voor BIJ1. Wij van Arnhem-Nijmegen BIJ1 zijn in rouw over het verlies van de zetel maar ook over de gehele uitslag. Dat de PVV verreweg de grootste zou worden is voor ons een gruwelijke bevestiging van de ontwikkeling van de afgelopen decennia. Woede, verbijstering, onmacht, verdriet, angst; al deze emoties kwamen voorbij op de verkiezingsavond in Nijmegen. Het verlies van de linkse partijen en het gegeven dat een kwart van de Nederlanders heeft gestemd op een onverhuld racistische partij hakte er diep in.

Lichtpuntje was dat de avond een mooie groep van activisten uit Nijmegen op de been bracht. Velen hebben geholpen tijdens de campagne in Nijmegen en Arnhem. Onze dank gaat uit naar hun: alle mensen die zich hebben ingezet met het verspreiden van posters, stickers en het uitdelen van flyers. Jullie zijn geweldig! En we danken ook iedereen in Arnhem en Nijmegen die op BIJ1 heeft gestemd.

Komende week zal in het teken staan van plannen voor de toekomst. Dit is het moment om ons te herpakken en vanaf de straat weer op te bouwen. We kunnen dit land simpelweg niet overlaten aan de racisten van de PVV en hun politiek van vijandschap.

Wil jij meehelpen? Wil jij, juist nu, samen met ons het BIJ1-geluid laten horen in de Arnhemse en Nijmeegse politiek? Meld je dan bij ons en help mee: arnhem-nijmegen@bij1.org of via een van onze socials.


Gerelateerde artikelen

Geert Wilders (dressed in a suit) and Mark Rutte (dressed in a suit) are both standing on opposite sides of a weighing scale. Behind them there are flames visible.

2023: van neoliberalisme naar extreem rechts

door Jila & Bas Een politicus werd beloond met de prestigieuze Thorbeckeprijs voor politieke welsprekendheid. Hij werd geroemd om zijn “retorisch vernuft en verbale wendbaarheid”. Met andere woorden: ‘taalmanagement’. Hij kreeg de prijs omdat hij uren spreekt zonder inhoud. Omdat hij wel begrijpt wat de maatschappij nodig heeft. Correctie: omdat hij de indruk wekt dat […]

Lees meer

Arnhem-Nijmegen BIJ1 kiest nieuwe bestuursleden

PERSBERICHT Gisteren, 26 augustus 2023, heeft Arnhem-Nijmegen BIJ1, een lokale afdeling van de landelijke partij BIJ1, nieuwe aanvullende bestuursleden gekozen. Op een hybride Algemene Ledenvergadering (zowel fysiek als digitaal bij te wonen) in Arnhem werden Cynthia van Verseveld, Angie Leysner en Bas Holtzer gekozen als nieuwe bestuursleden. Zij zullen samen met de al eerder gekozen […]

Lees meer
Foto van het gemeentehuis van Arnhem.

BLOG: Arnhem slaat een flater

In de Arnhemse gemeenteraad werd gisteravond (5 juli 2023) gesproken over een voorstel om de kosten te vergoeden die mensen moeten maken wanneer zij wegens zwaarwegende redenen hun geslacht en/of naam aanpassen. Met name is dit bedoeld voor trans mensen die hun genderregistratie (en eventueel naam) willen aanpassen, en voor nabestaanden van tot slaaf gemaakten […]

Lees meer