Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

BLOG: De emancipatie van de man is aan de beurt


09-04-2022

De emancipatie van de man is aan de beurt: voelt het niet goed? Spreek je uit!

Het is tijd voor de moderne man om bespreekbaar maken wat hij vindt van seksueel grensoverschrijdend gedrag van zichzelf en andere mannen. Er is een eenzijdig beeld dat alle mannen anno 2022 hetzelfde zijn. Zoals in het Stenen Tijdperk 6000 jaar geleden. Mannen waren jagers en zagen vrouwen als prooi. Dus niet nadenken maar pakken wat je kan.

Er komt teveel seksueel grensoverschrijdend gedrag voor door mannen. Dit probleem komt overal en in elke cultuur voor. In hoeverre blijven mannen elkaar hier in steunen?

Het maakt FC Antwerp-eigenaar Paul Gheysens niet uit wat aan Overmars kleeft: ‘Geen moreel kompas’ (NOS). Het wordt tijd dat er meer sociaal bewustzijn komt in plaats van sociale luiheid.

Net ontslagen vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag, nog geen uitspraak door de rechtbank, maar Marc Overmars had al een andere baan (https://www.nrc.nl/nieuws/2022/04/08/hoe-kreeg-marc-overmars-zijn-tweede-kans-in-belgie-a4110078). Het lijkt wel alsof er in het Belgische bedrijf geen vrouwen werken die veiligheid geboden moet worden. Hun morele kompas lijkt meer te wijzen naar geld dan naar sociale verhoudingen.

Hier kun je goed zien hoe we nog steeds dezelfde beeldvorming hebben over mannen vergeleken met 6000 jaar geleden.Wanneer mannen elkaar niet corrigeren en aanspreken, of nog erger, het prijzen of deelnemen aan seksueel overschrijdend gedrag, zal er geen betere toekomst ontstaan voor de volgende generatie.

Iedereen verdient een tweede kans. Maar hoe kunnen de slachtoffers een nieuw hoofdstuk beginnen als daders naar een nieuwe plek kunnen vluchten waar ook niemand hen aanspreekt? Met dit soort ondersteuning van de omgeving zal er geen sociaal besef komen.

Het is nu aan de moderne man. Voelt het niet goed? Spreek je uit! Loop niet mee, ondersteun de mannen in je omgeving niet in dit gedrag. Durf het beestje bij de naam te noemen.


Gerelateerde artikelen

Arnhem-Nijmegen BIJ1 kiest nieuwe bestuursleden

PERSBERICHT Gisteren, 26 augustus 2023, heeft Arnhem-Nijmegen BIJ1, een lokale afdeling van de landelijke partij BIJ1, nieuwe aanvullende bestuursleden gekozen. Op een hybride Algemene Ledenvergadering (zowel fysiek als digitaal bij te wonen) in Arnhem werden Cynthia van Verseveld, Angie Leysner en Bas Holtzer gekozen als nieuwe bestuursleden. Zij zullen samen met de al eerder gekozen […]

Lees meer
Foto van het gemeentehuis van Arnhem.

BLOG: Arnhem slaat een flater

In de Arnhemse gemeenteraad werd gisteravond (5 juli 2023) gesproken over een voorstel om de kosten te vergoeden die mensen moeten maken wanneer zij wegens zwaarwegende redenen hun geslacht en/of naam aanpassen. Met name is dit bedoeld voor trans mensen die hun genderregistratie (en eventueel naam) willen aanpassen, en voor nabestaanden van tot slaaf gemaakten […]

Lees meer

BLOG: De LVV is een gifbokaal

Vanavond (woensdag 5 juli 2023) sprak de Nijmeegse gemeenteraad over de LVV, de Landelijke Vreemdelingenvoorziening. Dit is een landelijke regeling die de gemeentelijke bed-bad-brood-voorzieningen moet gaan vervangen. Maar wat is het nou echt? Wanneer vluchtelingen aankomen in Nederland en asiel aanvragen, krijgen zij een verblijfplek geregeld door het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA), in een Asielzoekerscentrum […]

Lees meer