Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

VACATURE: SELECTIECOMMISSIE


20-05-2022

BIJ1 Arnhem-Nijmegen is op zoek naar leden voor de SELECTIECOMMISSIE!

Als selectiecommissie beoordeel je binnengekomen sollicitaties voor nieuwe bestuursleden, voer je sollicitatiegesprekken en stel je kandidaten voor aan de ledenvergadering.

> Wat we van je verwachten als selectiecommissie lid:

  • Je wilt bijdragen aan het samenstellen van het afdelingsbestuur A-N.
  • Je hebt mensenkennis en sterke sociale vaardigheden.
  • Je hebt ervaring met het voeren van sollicitatiegesprekken en/of afnemen van interviews.
  • Je hebt ervaring met vrijwilligerswerk, bij voorkeur in bestuursfuncties, en je weet wat nodig is om tot goed functionerende teams van vrijwilligers/bestuursleden te vormen.
  • Je bent in staat om een helder advies te formuleren m.b.t. tot de kandidaten voor de algemene ledenvergadering.

> Taken en tijdsinvestering selectiecommissie lid

De commissie bestaat slechts een korte periode (naar verwachting minder dan een maand). Binnen deze periode zal de commissie eerst één of enkele keren online afspreken om te bepalen hoe ze de sollicitatiegesprekken gaan voeren. Vervolgens is het de taak van de commissie om met alle sollicitanten een gesprek te voeren. Op basis van de gesprekken streeft de commissie er naar om op een weloverwogen manier tot een consensus te komen over de kandidaten die zij aan de algemene ledenvergadering voorstellen.

De huidige kerngroep zal de sollicitaties beoordelen en eventueel door middel van een verder kennismakend gesprek tot de aanstelling van commissieleden besluiten.

Verder wordt in het algemeen verwacht dat:

Je staat achter de uitgangspunten van BIJ1:

  • Je hebt kennis van de partij en kan in de geest van de partij nadenken.
  • Je ondersteunt onze basisbeginselen van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid.
  • Je hebt kennis van onderwerpen als intersectionaliteit, dekolonisatie en onderdrukkende systemen als racisme, seksisme, validisme en discriminatie tegen de LHBTQI+-gemeenschap.
  • Je weet welke privileges je hebt en hoe die jouw persoonlijke ervaringen kunnen vormen.
  • We verwachten dat je samen kunt werken met een team van andere leden.
Gerelateerde artikelen

BLOG: Internationale Vrouwendag

Een overdenking van een van onze leden over wat we nu moeten vieren op Internationale Vrouwendag. Zij is een politiek vluchtelinge uit Iran. Wil je weten waar discriminatie, onderdrukking, geweld begint? Moet je zien hoe huisartsen dagelijks te maken krijgen met vrouwen die toevallig van trap gevallen zijn. Of vrouwen die hun gezicht hebben “gestoten” […]

Lees meer

Door BIJ1 hertaald: de VVD Nijmegen over kraken

De VVD Nijmegen schrijft het volgende over kraken en de recente kraakacties in de stad:https://vvd-nijmegen.nl/nieuws/kraken-is-geen-recht-het-is-misdrijf-vvd-nijmegen Wij hertalen dit om duidelijk te maken waar onze opvattingen verschillen van die van de VVD Nijmegen. VVD-pamflet: Kraken is geen recht, het is een misdrijf! BIJ1 hertaalt: Kraken is in actie komen, er is een recht om te wonen! […]

Lees meer
Een hand houdt tijdens een demonstratie een kartonnen bordje omhoog met de tekst "KIJK NIET WEG."

BLOG: Een anonieme vluchteling spreekt…

In 2022 op een demonstratie in Nijmegen voor gelijke behandeling van alle vluchtelingen hield een ongedocumenteerde persoon een toespraak. Hij was niet zelf anwezig, want dan zou hij kunnen worden gearresteerd. Zijn toespraak was opgenomen en werd tijdens de demonstratie via een luidspreker afgespeeld. Dit is een vertaling van die toespraak. Auteur: anonieme ongedocumenteerde vluchteling […]

Lees meer