Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

VACATURE: SELECTIECOMMISSIE


20-05-2022

BIJ1 Arnhem-Nijmegen is op zoek naar leden voor de SELECTIECOMMISSIE!

Als selectiecommissie beoordeel je binnengekomen sollicitaties voor nieuwe bestuursleden, voer je sollicitatiegesprekken en stel je kandidaten voor aan de ledenvergadering.

> Wat we van je verwachten als selectiecommissie lid:

  • Je wilt bijdragen aan het samenstellen van het afdelingsbestuur A-N.
  • Je hebt mensenkennis en sterke sociale vaardigheden.
  • Je hebt ervaring met het voeren van sollicitatiegesprekken en/of afnemen van interviews.
  • Je hebt ervaring met vrijwilligerswerk, bij voorkeur in bestuursfuncties, en je weet wat nodig is om tot goed functionerende teams van vrijwilligers/bestuursleden te vormen.
  • Je bent in staat om een helder advies te formuleren m.b.t. tot de kandidaten voor de algemene ledenvergadering.

> Taken en tijdsinvestering selectiecommissie lid

De commissie bestaat slechts een korte periode (naar verwachting minder dan een maand). Binnen deze periode zal de commissie eerst één of enkele keren online afspreken om te bepalen hoe ze de sollicitatiegesprekken gaan voeren. Vervolgens is het de taak van de commissie om met alle sollicitanten een gesprek te voeren. Op basis van de gesprekken streeft de commissie er naar om op een weloverwogen manier tot een consensus te komen over de kandidaten die zij aan de algemene ledenvergadering voorstellen.

De huidige kerngroep zal de sollicitaties beoordelen en eventueel door middel van een verder kennismakend gesprek tot de aanstelling van commissieleden besluiten.

Verder wordt in het algemeen verwacht dat:

Je staat achter de uitgangspunten van BIJ1:

  • Je hebt kennis van de partij en kan in de geest van de partij nadenken.
  • Je ondersteunt onze basisbeginselen van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid.
  • Je hebt kennis van onderwerpen als intersectionaliteit, dekolonisatie en onderdrukkende systemen als racisme, seksisme, validisme en discriminatie tegen de LHBTQI+-gemeenschap.
  • Je weet welke privileges je hebt en hoe die jouw persoonlijke ervaringen kunnen vormen.
  • We verwachten dat je samen kunt werken met een team van andere leden.
Gerelateerde artikelen

Arnhem-Nijmegen BIJ1 kiest nieuwe bestuursleden

PERSBERICHT Gisteren, 26 augustus 2023, heeft Arnhem-Nijmegen BIJ1, een lokale afdeling van de landelijke partij BIJ1, nieuwe aanvullende bestuursleden gekozen. Op een hybride Algemene Ledenvergadering (zowel fysiek als digitaal bij te wonen) in Arnhem werden Cynthia van Verseveld, Angie Leysner en Bas Holtzer gekozen als nieuwe bestuursleden. Zij zullen samen met de al eerder gekozen […]

Lees meer
Foto van het gemeentehuis van Arnhem.

BLOG: Arnhem slaat een flater

In de Arnhemse gemeenteraad werd gisteravond (5 juli 2023) gesproken over een voorstel om de kosten te vergoeden die mensen moeten maken wanneer zij wegens zwaarwegende redenen hun geslacht en/of naam aanpassen. Met name is dit bedoeld voor trans mensen die hun genderregistratie (en eventueel naam) willen aanpassen, en voor nabestaanden van tot slaaf gemaakten […]

Lees meer

BLOG: De LVV is een gifbokaal

Vanavond (woensdag 5 juli 2023) sprak de Nijmeegse gemeenteraad over de LVV, de Landelijke Vreemdelingenvoorziening. Dit is een landelijke regeling die de gemeentelijke bed-bad-brood-voorzieningen moet gaan vervangen. Maar wat is het nou echt? Wanneer vluchtelingen aankomen in Nederland en asiel aanvragen, krijgen zij een verblijfplek geregeld door het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA), in een Asielzoekerscentrum […]

Lees meer