Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

VACATURE: SELECTIECOMMISSIE


20-05-2022

BIJ1 Arnhem-Nijmegen is op zoek naar leden voor de SELECTIECOMMISSIE!

Als selectiecommissie beoordeel je binnengekomen sollicitaties voor nieuwe bestuursleden, voer je sollicitatiegesprekken en stel je kandidaten voor aan de ledenvergadering.

> Wat we van je verwachten als selectiecommissie lid:

  • Je wilt bijdragen aan het samenstellen van het afdelingsbestuur A-N.
  • Je hebt mensenkennis en sterke sociale vaardigheden.
  • Je hebt ervaring met het voeren van sollicitatiegesprekken en/of afnemen van interviews.
  • Je hebt ervaring met vrijwilligerswerk, bij voorkeur in bestuursfuncties, en je weet wat nodig is om tot goed functionerende teams van vrijwilligers/bestuursleden te vormen.
  • Je bent in staat om een helder advies te formuleren m.b.t. tot de kandidaten voor de algemene ledenvergadering.

> Taken en tijdsinvestering selectiecommissie lid

De commissie bestaat slechts een korte periode (naar verwachting minder dan een maand). Binnen deze periode zal de commissie eerst één of enkele keren online afspreken om te bepalen hoe ze de sollicitatiegesprekken gaan voeren. Vervolgens is het de taak van de commissie om met alle sollicitanten een gesprek te voeren. Op basis van de gesprekken streeft de commissie er naar om op een weloverwogen manier tot een consensus te komen over de kandidaten die zij aan de algemene ledenvergadering voorstellen.

De huidige kerngroep zal de sollicitaties beoordelen en eventueel door middel van een verder kennismakend gesprek tot de aanstelling van commissieleden besluiten.

Verder wordt in het algemeen verwacht dat:

Je staat achter de uitgangspunten van BIJ1:

  • Je hebt kennis van de partij en kan in de geest van de partij nadenken.
  • Je ondersteunt onze basisbeginselen van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid.
  • Je hebt kennis van onderwerpen als intersectionaliteit, dekolonisatie en onderdrukkende systemen als racisme, seksisme, validisme en discriminatie tegen de LHBTQI+-gemeenschap.
  • Je weet welke privileges je hebt en hoe die jouw persoonlijke ervaringen kunnen vormen.
  • We verwachten dat je samen kunt werken met een team van andere leden.
Gerelateerde artikelen

Staphorst KOZP-demonstratie 19-11-2022

Verslag van de KOZP-demonstratie in Staphorst, 19-11-2022geschreven door een van de leden van onze afdeling We verzamelden op een veilige plek in Zwolle, om daar een colonne voertuigen samen te stellen die onder politiebegeleiding naar Staphorst zou gaan. De samengestelde colonne bestond uiteindelijk uit een touringcar, een stuk of vier negenpersoons busjes en een stuk […]

Lees meer

BLOG: BLOED OP HET GRAS

’Niet met het leven van anderen spelen en genieten’ Het is een moeilijke keuze als je weet wat voor verschrikkelijke omstandigheden de arbeiders van de voetbalstadions in Qatar moeten ondergaan. Of hoe de Qatarese autoriteiten willekeurig LGBTQIA+-personen oppakken, zelfs als ze andere nationaliteiten hebben. Dit staat haaks op de belofte van de overheid dat LGBTQIA+-personen […]

Lees meer

BLOG: de WMO (longread)

Een lid van onze afdeling en ervaringsdeskundige schreef vanuit diens ervaring met de WMO in de gemeente Nijmegen. WMO De Wet Maatschappelijke Ondersteuning, WMO, regelt hoe de overheid hulp biedt aan mensen die in het dagelijks leven ondersteuning nodig hebben, denk bijvoorbeeld aan hulp in de huishouding (zoals schoonmaakhulp, boodschappenhulp, maaltijdservice), hulp bij administratie (leren […]

Lees meer