Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

VACATURE: SELECTIECOMMISSIE


20-05-2022

BIJ1 Arnhem-Nijmegen is op zoek naar leden voor de SELECTIECOMMISSIE!

Als selectiecommissie beoordeel je binnengekomen sollicitaties voor nieuwe bestuursleden, voer je sollicitatiegesprekken en stel je kandidaten voor aan de ledenvergadering.

> Wat we van je verwachten als selectiecommissie lid:

  • Je wilt bijdragen aan het samenstellen van het afdelingsbestuur A-N.
  • Je hebt mensenkennis en sterke sociale vaardigheden.
  • Je hebt ervaring met het voeren van sollicitatiegesprekken en/of afnemen van interviews.
  • Je hebt ervaring met vrijwilligerswerk, bij voorkeur in bestuursfuncties, en je weet wat nodig is om tot goed functionerende teams van vrijwilligers/bestuursleden te vormen.
  • Je bent in staat om een helder advies te formuleren m.b.t. tot de kandidaten voor de algemene ledenvergadering.

> Taken en tijdsinvestering selectiecommissie lid

De commissie bestaat slechts een korte periode (naar verwachting minder dan een maand). Binnen deze periode zal de commissie eerst één of enkele keren online afspreken om te bepalen hoe ze de sollicitatiegesprekken gaan voeren. Vervolgens is het de taak van de commissie om met alle sollicitanten een gesprek te voeren. Op basis van de gesprekken streeft de commissie er naar om op een weloverwogen manier tot een consensus te komen over de kandidaten die zij aan de algemene ledenvergadering voorstellen.

De huidige kerngroep zal de sollicitaties beoordelen en eventueel door middel van een verder kennismakend gesprek tot de aanstelling van commissieleden besluiten.

Verder wordt in het algemeen verwacht dat:

Je staat achter de uitgangspunten van BIJ1:

  • Je hebt kennis van de partij en kan in de geest van de partij nadenken.
  • Je ondersteunt onze basisbeginselen van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid.
  • Je hebt kennis van onderwerpen als intersectionaliteit, dekolonisatie en onderdrukkende systemen als racisme, seksisme, validisme en discriminatie tegen de LHBTQI+-gemeenschap.
  • Je weet welke privileges je hebt en hoe die jouw persoonlijke ervaringen kunnen vormen.
  • We verwachten dat je samen kunt werken met een team van andere leden.
Gerelateerde artikelen

BLOG: Tijd voor nieuwe standaard op Wereldvluchtelingendag!

In 2020 kreeg het woord ‘Vluchteling’ weer eenzelfde betekenis voor mij, u, hij/zij/hen/hun. Het leek alsof we na de opkomst van de BLM-beweging op de goede weg waren. We konden in de ogen van vluchtelingen kijken en hun pijn en verwachtingen delen. Misschien heeft corona ook een handje geholpen. Dat de tijd stil stond, iedereen […]

Lees meer

VACATURE: BESTUURSLID

BIJ1 Arnhem-Nijmegen is op zoek naar BESTUURSLEDEN! Een afdelingsbestuur is het bestuur van een lokale afdeling van BIJ1. Het afdelingsbestuur is een uitvoerend bestuur. Dit betekent dat er nauwelijks afstand zit tussen het afdelingsbestuur en de leden in het betreffende afdelingsgebied. De communicatie is dan ookheel direct. Het afdelingsbestuur heeft als taak om de zichtbaarheid […]

Lees meer

BLOG: 4 mei sta ik stil bij…

Herdenken is iets wat mensen vaak doen. Voor geliefden die er niet meer zijn, vrienden die plotseling uit ons leven zijn verdwenen, of onze ouders die deze wereld aan ons hebben nagelaten. Of als vluchteling uit Oekraïne denk je aan je huis dat in een oorlogssituatie is achtergelaten en bezorgd kijk je op je smartphone […]

Lees meer